De Vlaamse regering maakt in 2021 en 2022 middelen vrij om scholen toe te laten laptops voor alle leerlingen aan te kopen. Wij hebben ervoor gekozen om vanaf het schooljaar 2022-2023 een laptop voor elke leerling te voorzien.

Wat is een schoollaptop

Wanneer we spreken over een schoollaptop bedoelen we eigenlijk een laptoppakket voor de leerling. Buiten de eigenlijke laptop krijgen de leerlingen de benodigde software en ondersteuning om van hun toestel gebruik te kunnen maken.

1. Een betrouwbare schoollaptop

Door het pendelen, de klaswissels en de praktijklessen krijgen onze schoollaptops heel wat te verduren. Daarom kiezen we bewust voor een performant, zakelijk toestel van hoge kwaliteit. Bovendien kiezen we voor een 14″-model, zodat het toestel eenvoudig in de boekentas past.

2. Een beschermhoes voor de schoollaptop

Om de laptop extra te beschermen, voorzien we in elk pakket een schokbestendige en vochtafstotende beschermhoes.

3. Beveiliging van de schoollaptop

Tegenwoordig is een antiviruspakket onontbeerlijk voor elke computer. Onze laptops zijn daarom voorzien van een softwarepakket dat het toestel beschermt tegen malware, ransomware, virussen, enzovoort.

4. Verzekering van de schoollaptop

Als school verzekeren we elk toestel tegen onvoorziene en niet opzettelijke schade of diefstal. De materiële schade kan veroorzaakt zijn door menselijke factoren zoals onhandigheid of diefstal. Ook externe factoren zoals kortsluiting en vallen zijn verzekerd. Net zoals bij andere verzekeringen is er een algemene vrijstelling per schadegeval door foutief gebruik.

5. Garantie op de schoollaptop

Om het risico op uitval tot een minimum te beperken, hebben alle schoollaptops een extra garantie van 4 jaar. Bij een defect dat ervoor zorgt dat uw toestel niet meer werkbaar is, zal uw toestel worden gewisseld. Leerlingen kunnen hierdoor zo snel mogelijk weer deelnemen aan de digitale leeromgeving.

6. Ondersteuning op de schoollaptop

Alle schoollaptops worden gebruiksklaar geleverd. De laptops komen met alle benodigde software en krijgen regelmatig updates zodat het toestel up-to-date blijft. Bij een defect of schade zoeken wij samen naar de snelste en efficiëntste manier om het toestel weer operationeel te krijgen.

Categories: Digisprong