Dinsdag 18 april klonk de schoolbel voor één keer al om 11:00 uur door onze schoolgangen. Leerlingen schoven hun boekentassen aan de kant en kwamen samen op de speelplaats die voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een heuse festivalzone. Op de beats van Lennert Wolfs kwam het feest op gang.

Het festival kwam tot stand door een samenwerking tussen een team leerkrachten van het VTI en Stress Factor. Deze organisatie brengt festivals naar scholen en streek voor de vijfde keer neer in Zandhoven.

De invulling van het festival werd echter door de leerlingen zelf verzorgd. Leerlingen konden op voorhand op hun favoriete line-up stemmen en maakten zelf de affiche. Uiteindelijk kwamen Lennert Wolfs, Used en Mark with a K & MC Chucky als winnaars uit de bus. Tussen de optredens van de artiesten door haalden enkele leerlingen hun innerlijke dj naar boven, terwijl de leerlingenraad zorgde voor de security, begeleiding van de artiesten en de podiumopbouw.

Met de hulp van vele sponsors konden we het festival gratis aanbieden aan onze leerlingen. Bovendien werden er (niet-alcoholische) dranken, frieten, curryworsten en hamburgers verkocht om met de winst de artiesten te kunnen bekostigen.

Categories: Evenement