Elektrotechnieken

Wiskunde

G2

Handvaardigheid

G2

Elektrotechnieken is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dit betekent dat je na je studie in het secundair onderwijs de mogelijkheid hebt om verder te studeren en een bachelor diploma te behalen of om onmiddellijk in te stappen in de arbeidsmarkt.

De opleiding is een vervolg op de opleiding elektromechanische technieken in de tweede graad.

Je verwerft alle kennis en technische inzichten voor het ontwerpen en realiseren van elektrische installaties (residentieel, tertiair en industrieel). Met behulp van domotica zet je in op automatisering én met de aangereikte diagnosetechnieken vind en herstel je elk defect of mankement in een elektrische installatie.

Om je te vormen tot elektrotechnicus van de toekomst zetten we ook in op nieuwe technologieën zoals energiemanagement, groene energie, laadinfrastructuur, warmtepompregelingen…

De vergelijking met andere studierichtingen binnen de D en DA-finaliteit kan je hier vinden.

Wat na deze opleiding?

Elektrotechnieken bereidt je voor om door te stromen naar het hoger onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om een professionele bachelor in een wetenschappelijke richting aan te vatten. Als ondersteuning biedt de school een uitgebreid pakket wiskunde aan.

Verder bereidt deze richting je voor om onmiddellijk aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Een job als installateur en technicus van elektrotechnische installaties behoren tot de mogelijkheden.

Lessentabel

5e jaar6e jaar
Basisvorming
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands22
Wiskunde33
Specifieke vorming
Elektriciteit43
Sturingen22
Technologie22
Organisatie12
Realisaties77
Lesuren per week3232