Houttechnieken

Wiskunde

G2

Handvaardigheid

G2

Houttechnieken is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dit betekent dat je na je studie in het secundair onderwijs de mogelijkheid hebt om verder te studeren en een bachelor diploma te behalen of om onmiddellijk in te stappen in de arbeidsmarkt.

In je vooropleiding heb je de basiskennis en -vaardigheden verworven binnen het vakgebied hout.

Je leert alle technologie en technieken binnen de houtsector. Je verwerft de kennis van verschillende grondstoffen en hoe deze te bewerken met de CNC-houtbewerkingsmachines. Dit doe je voor binnen- en buitenschrijnwerk, meubels, interieurelementen, trappen, daktimmerwerk, houtskeletbouw en decors en standenbouw. Bij deze opleiding verdiep je en overstijg je de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven.

Je verwerft alle vaardigheden als de houttechnicus van de toekomst.

Ruimtelijk inzicht en creativiteit zijn hierbij belangrijk.

Wat na deze opleiding?

Houttechnieken bereidt je voor om door te stromen naar het hoger onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om een professionele bachelor zoals bouw, houttechnologie, of interieurvormgeving aan te vatten. Als ondersteuning biedt de school een uitgebreid pakket wiskunde aan.

Verder bereidt deze richting je voor om onmiddellijk aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Een job als projectleider, verkoper van houtmaterialen, of werknemer in het productieproces in een houtgerelateerd bedrijf behoren tot de mogelijkheden.

Lessentabel

5e jaar6e jaar
Basisvorming
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands22
Wiskunde33
Specifieke vorming
Organisatie34
Onderzoek65
Realisaties77
Lesuren per week3232